Peste 500 de mostre de băuturi au fost înscrise la cea de-a doua ediţie a concursului de pălincă şi distilate din fructe Transylvanian Spirit, organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC. Scopul competiţiei este de a face cunoscuţi producătorii de pălincă şi distilate din fructe din Ardeal, de a evalua calitatea băuturilor, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea acestora. Anul acesta au fost înscrise peste 500 de mostre de băuturi, iar jurizarea va avea loc în acest weekend.
Concursul se va desfăşura pe nouă categorii: fructe seminţoase – mere şi pere Williams; fructe sâmburoase (drupe) – caise, prune, vişine; pălincă/distilate din fructele ale arbuştilor şi semiarbuştilor fructiferi sălbatici sau de cultură; struguri şi distilate din struguri; cupaj din mai multe fructe; distilate/pălinci maturate şi pe pat de fructe; distilate/pălinci din fructe exotice – lichioruri; distilate din legume şi alte distilate obţinute prin macerare sau adaos de alcool etilic, geist-uri. Gala de premiere va avea loc pe 17 noiembrie, iar în cadrul acesteia vor fi acordate premii pentru „Cea mai bună distilerie comercială Transilvania Spirit 2023”, „Cea mai bună distilerie privată Transilvania Spirit 2023”, precum şi pentru „Cea mai bună pălincă Transilvania Spirit 2023”, iar băuturile de excepţie vor primi titlul de campion. La ediţia de anul trecut au fost înscrise 868 de mostre din 13 judeţe din Transilvania şi una din judeţul Prahova, iar 543 dintre acestea au fost premiate.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com