Dobrogea, cu dealurile sale pârjolite de soare ca niciunde în România, aduce pe mesele cunoscătorilor un vin cu un gust aparte față de restul zonelor viticole. La fel de surprinzătoare, dar foarte puțin cunoscută zonă viticolă se află în nordul țării, pe dealurile Botoșanilor.
Distilerie FOTO Crama Viișoara
Chiar
dacă soiul de strugure cultivat în Dobrogea este același,
rezultatul este deosebit: datorită solului calcaros, nisipos în
unele locuri, gustul nu este identic cu cel al vinului de Vrancea, de
exemplu: licoarea dobrogeană conține mai multe minerale și asta îi
dă o amprentă aparte și îl face ușor de recunoscut.
Producătorii
de vinuri din Dobrogea sunt mulțumiți de recolta din acest an: au
decis deja că vinul pe care îl vor scoate din butoaie, cel mai
devreme, în primăvară, va fi mai bun decât cel de anul trecut.
„Din
punct de vedere cantitativ, producțiile din acest an sunt cu 20
la sută mai mici față…